fbpx

Vinyl vloeren zijn mooi en duurzaam
Vinyl is dé traditionele harde vloer. 

Onze collectie vinyl vloeren is comfortabel door de veerkracht, zacht en warm aan de voeten en is duurzaam door de sterke toplaag. Makkelijk in onderhoud!

Image description

Wat is vinyl eigenlijk?

Een vloer van vinyl wordt gemaakt van kunststof. Het product bestaat uit meerdere lagen waarbij de bovenste laag hard en daardoor slijtvast is. De andere lagen zijn juist wat zachter waardoor de vloer veert en geluiddempend is. Vinyl is verkrijgbaar in de meest uiteenlopende dessins. Denk daarbij aan de hout, marmer, steen of wat niet al meer. De meeste rollen vinyl zijn 4 meter breed, waardoor het leggen vrij snel gaat en je maar weinig kieren en naden hebt.

Vinyl vloeren zijn tegenwoordig erg populair omdat deze vloeren grote voordelen met zich meebrengen.

Een vinyl vloer is:

  • effen
  • praktisch
  • isoleren erg goed,
  • zijn gemakkelijk schoon te maken
  • hebben een fantastische look.

Tevens zijn vinyl vloeren enorm duurzaam en hebben de vloeren een hoge slijtageweerstand. Dit betekent dus dat de levensduur van deze vloeren erg hoog ligt. Het is erg belangrijk dat u uw vinyl vloer goed onderhoud en schoonmaakt.

Onderhoud

Om je vloer van vinyl zo lang mogelijk mooi te houden, is goed onderhoud wel zo belangrijk. Let bijvoorbeeld op met scherpe objecten. Denk daarbij aan naaldhakken of meubels met scherpe randen. Aan te raden is om regelmatig te vegen. Zo blijft je huis mooi schoon maar wordt de kans op krassen ook verkleind. In sommige gevallen is overbelichting een probleem. Waar mogelijk kan je dus je vloer beschermen tegen al te felle zon.

Uiteraard moet je ook oppassen met hete objecten zoals lucifers, sigaretten, pannen en hete olie. Als je vloer daarmee in contact komt, raakt deze zeker beschadigd. Verder kan je op je meubilair vloerbeschermers aanbrengen. Hierdoor raakt de vloer minder beschadigd als je gaat schuiven met stoelen of tafels.

Als laatste is het aan te raden om de vloeren zo nu en dan met een speciaal schoonmaakmiddel te reinigen. Hierdoor wordt de vloer niet alleen mooi schoon, maar krijgt deze meteen ook een nieuw beschermlaagje.

top