fbpx

PVC vloeren zijn hip en trendy.
Nu met realistische designs

Een PVC vloer is eenvoudig te leggen, is ijzersterk, waterafstotend en heeft een akoestische demping. PVC vloeren zijn verkrijgbaar in talloze varianten, met een hout- of tegelstructuur.

PVC vloeren

PVC vloeren

Momenteel zijn PVC-vloeren enorm populair. Deze vloeren zijn namelijk zeer onderhoudsvriendelijk en hebben absoluut een hele harde toplaag. Daarnaast zijn de kleuren en dessins zeer realistisch.

Door de nieuwe wals-techniek zijn er vele PVC-vloeren leverbaar met register embossing, waardoor de structuur 100% overeenkomt met het dessin (u voelt de zichtbare houtnerf). En dat alles voor een zeer aantrekkelijke prijs.

Voordelen van PVC vloeren

Wanneer u kiest voor een van onze PVC vloeren, krijgt u te maken met verschillende voordelen. Een groot voordeel van PVC vloeren is wel het gemakkelijke onderhoud hiervan, maar ook dat ze duurzaam zijn en dus langere tijd meegaan. De vloer hoeft u enkel te stofzuigen en te dweilen.

PVC vloeren kunnen ook tegen water. Het is dus geen probleem als er bijvoorbeeld een emmer water overheen valt of iets dergelijks. Een ander groot voordeel van PVC vloeren is het feit dat deze vloeren kunnen geplaatst worden op een vloer met vloerverwarming. Door de minimale dikte en de fantastische isolatie van PVC vloeren is deze vloer uitermate geschikt voor vloerverwarming. De warmteweerstand is erg laag en zodoende beleeft u het maximale comfort met een PVC vloer op vloerverwarming. Alle PVC vloeren zijn heel hygiënisch waardoor de vloer geschikt is voor veel verschillende ruimtes. Hierdoor ziet u deze vloeren ook steeds vaker in sportscholen of dokterspraktijken.

Soorten PVC vinyl vloeren

Er zijn verschillende soorten PVC vloeren. Het hangt van uw wensen en van uw huis af welke vloer het beste bij u past.

Klik PVC vloeren

Een klik PVC vloer is de meest eenvoudige PVC vloer. De stroken worden hierbij in elkaar geklikt, het leggen komt overeen met een laminaatvloer. De vloer wordt zwevend gelegd, waardoor het verplaatst kan worden als u gaat verhuizen of verbouwen. Daarnaast kan de vloer overal op gelegd worden, mits de ondergrond glad en stabiel is. U hoeft geen extra materialen aan te schaffen zoals lijm. Dit houdt de kosten laag. De vloer kan heel eenvoudig door u zelf gemonteerd worden. Mocht u een foutje maken, dan is dat geen probleem, doordat de vloer in elkaar is geklikt, kan deze ook gemakkelijk weer verwijderd worden.

Zelfklevende PVC vloer

De zelfklevende vloer is gemakkelijk op maat te knippen doordat de stroken maar 2 millimeter dik zijn. De vloer is heel eenvoudig te leggen, omdat er geen zaag of lijm aan te pas komen. U hoeft alleen het stickervel te verwijderen, dan kan de strook op de ondervloer worden geplakt. Een nadeel is wel dat deze vloer minder goed hecht aan de ondergrond.

Verlijmde PVC vloer

Voor een vloer die goed aangehecht aan de ondergrond kunt u beter kiezen voor een vastgelijmde PVC vloer, deze vloer blijft stevig zitten en kunt u na het leggen gemakkelijk corrigeren. Een nadeel van deze vloer is dat hij lastig te verwijderen is, de lijmresten moeten met speciaal gereedschap worden weggehaald en de kans bestaat dat de ondervloer beschadigd.

Magnetische PVC vloer

Een magnetische PVC vloer is wel gemakkelijk te verwijderen. Deze beschikt over een magnetische folie waar de stroken op worden gelegd. Doordat PVC stroken gaan werken, door de schommeling van temperaturen, ontstaan er bij deze vloeren gemakkelijk naden tussen de stroken.

top